Over

Oktoberfesten.nl gaat over de wereldbekende Oktoberfesten.

De Oktoberfesten in Beieren diende ooit om bier te consumeren vóór het begin van het nieuwe brouwseizoen.

Het bekende grote Oktoberfest in München kan terugkijken op al 200 jaar geschiedenis. Het werd voor het eerst gehouden op 17 oktober 1810 ter gelegenheid van het huwelijk van kroonpins Ludwig en prinses Therese. Dit evenement omvatte ook een paardenrace die op een weide buiten de stadsmuren van München werd georganiseerd. Sindsdien wordt de locatie de Theresienwiese genoemd. Gezien de data van het festival werd de volksnaam Oktoberfest gehaneerd. Het had in de beginjaren een sportief karakter vanwege de interesse van de kroonprins in de oude olympische spelen. 

In de late 19e eeuw is het Oktoberfest ontwikkeld tot meer en meer het festival zoals het nu bekend is over de hele wereld.

Het Oktoberfest trekt in de huidige vorm meer dan zes miljoen bezoekers. Er zijn steeds meer gasten uit het buitenland, voornamelijk uit Italië, de Verenigde Staten, Japan en Australië. In de afgelopen jaren is het ook een trend geworden om het festival verkleed te bezoeken. De meeste bezoekers gaan in Lederhosen en Dirndl’s.