Biertenten

De Oktoberfest-bezoekers in München kunnen kiezen uit 14 bier tenten, de één nog indrukwekkender dan de andere!
Om de keuze te vergemakkelijken, hebben we alle relevante informatie verzameld met betrekking tot de tenten en een korte beschrijving van elk.

Plattegrond Oktoberfest

De tenten zijn snel vol, vooral in het weekend. Het beste is er om vroeg op de dag te komen, op zijn laatst om 10 of 11 uur. Eet een lekkere maaltijd voor een goede bodem en ga lekker drinken. De band begint te spelen en de menigte begint te rocken. Rond begin van de avond, zullen de meeste mensen op de banken staan en je hebt geen andere keuze hebben dan dit voorbeeld te volgen…tenzij je het risico wilt nemen dat er bier gemorst wordt op je rug! 🙂

1 –   Hippodrom2 –   Armbrustschützen-Festhalle

3 –   Hofbräu-Festzelt

4 –   Hackerbräu-Festzelt

5 –   Schottenhamel Festhalle

6 –   Winzerer Fähnd’l

7 –   Schützen-Festhalle

8 – Käfer’s Wiesnschänke9 – Weinzelt

10 – Löwenbräu-Festhalle

11 – Bräurosl

12 – Augustiner Festhalle

13 – Ochsenbraterei

14 – Fischer-Vroni

Verder zijn er nog 21 kleine tenten op het festivalterrein.

De tenten gaan in het weekend open om 09.00 uur en op weekdagen om 10.00 uur. Sluiting is om 23.30 uur en het laatste biertje wordt getapt om 22.30 uur.
Entree tot de tenten is gratis, maar zitten snel vol. Het is daarom verstandig om ruim van tevoren te reserveren.
Je kunt je reservering bij desbetreffende tent plaatsen. De tenten zitten snel volgeboekt dus reserveer vroegtijdig (liefst min. 6 maanden van te voren)! Je kunt alleen reserveren voor hele tafels (voor 10 pers.). Ondanks dat de reservering gratis is, moet je wel van tevoren bonnen kopen voor drank en eten. Dit varieert van 20 tot 80 euro p.p. (afhankelijk van tent en tijdstip). Voor contactgegevens van tenten en meer informatie over het reserveren, zie hier.

Wil je ter plaatsen een tafel reserveren?
Vermijd de weekenden, omdat er dan veel toeristen zijn uit alle landen in München. Doordeweeks zijn je kansen groter om een plaats te krijgen. Hoe eerder je verschijnt op de Wiesn, hoe eerder je de mogelijkheid hebt om een lege stoel te vinden. Met vroeg bedoelen we: doordeweeks om 10.00 uur en in het weekend om 9.00 uur. Het is wel de bedoeling dat je een groep mensen meeneemt want niemand houdt ervan om een hele tafel bijna leeg te zien.